Boka biljetter

Åldersgräns: 11 år

Skådespelare: Anna Brixter, Mia Nilsson, David Nordström, Ali-Reza Modjalla

Måste hem innan det blir mörkt

 

 

”Man är som Diana, förföljd av paparazzis. Förra veckan när jag skulle ut med soppåsen, då stod Nordnytt och filmade bakom husknuten. Så nu är jag i bild varje kväll. Jag står där i min röda täckjacka med soppåsen i handen och det snöar lite blötsnö, varje kväll!  Irene säger att hade hon vetat att det där skulle bli som en teveföljetong, då hade hon tvingat mig att ta en snyggare toppluva.”

Nyskriven pjäs av Norrbottensuppväxta Camilla Blomqvist, som efter research och intervjuer skrivit en text om konsekvenserna av Ekfors Krafts nedsläckning av Övertorneå.

Sex vintrar utan gatulyse… I ett upplyst demokratiskt samhälle… Hur var det möjligt? En produktion med träffsäker humor och bett i repliken om några människor i ett mindre samhälle, som med reflexer och ficklampor tar sig fram längs mörklagda gator.

Vi får följa ett antal karaktärer som alla påverkas av bolagets beslut att släcka gatubelysningen på orten. Vad som händer med dem på grund av och tack vare denna drastiska åtgärd, i ett samhälle där mörkret vintertid är kompakt ute och där livet förändrats radikalt utan gatubelysning.

Datum
Torsdag 9 Oktober 19:00

Kommentera

Vad tycker du? Recensera, kommentera eller betygsätt.