Om Folkets Hus

Folkets Hus finns till för människorna i Älvsbyn. Vi uppfyller vårt syfte genom att skapa mötesplatser. Det kan handla om möten i kulturens tecken, därför ordnar vi bio, teater, musikkonserter med mera. Det kan också handla om att mötas för att prata med varandra, därför tillhandahåller vi välutrustade prisvärda möteslokaler för föreningar och konferenser.

Folkets Hus finns till för dig som bor, arbetar i eller bara besöker Älvsbyn.
Så vem du än är och var du än kommer från – varmt välkommen hit!

Föreningen

Folkets Hus är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar. Om du tycker att vår verksamhet är viktig är du välkommen att bli andelsägare och aktiv medlem i föreningen. Vänd dig till vårt kontor så berättar vi mer!

Liksom andra föreningar har vi en styrelse, verksamhetsplan och stadgar som utses av medlemmarna vid våra årsmöten (även kallade årsstämmor). Folkets Hus Älvsbyn är medlem i en nationell förbundsförening kallad
Folkets Hus och Parker. När vi skriver Folkets Hus eller Folkets Hus Älvsbyn menar vi den lokala föreningen och Folkets Hus och Parker åsyftar föreningen i vilken vi ingår och som ger oss vårt större, nationella perspektiv.

Vi samarbetar med kommunen, företag, föreningar och andra organisationer på orten med omnejd. Således är vi en viktig del i det lokala förenings- och näringslivet. I huset har otaliga kulturarrangemang ägt rum genom åren, men vi är mer än vår anrika historia. Vår servicepersonal är ett nytt kapitel i Folkets Hus berättelse. Vi tar hjälp av nya perspektiv och moderna metoder för att arrangera, liksom hjälpa andra arrangörer att arrangera, lyckade kulturaktiviteter.